NB III.: nyitány rangadókkal

Boczék (Hajdúnánás) a Mátészalka ellen rajtolnak (Fotó: Faragó László)
Boczék (Hajdúnánás) a Mátészalka ellen rajtolnak (Fotó: Faragó László)
Hajdú-Bihar – Az Újváros a Loki II.-t, a Böszörmény a DVTK II.-t látja vendégül.

Hiába nem ismertek még az erőviszonyok, ettől függetlenül ránézésre kijelenthető, hogy több rangadóra is sor kerül a Winner-Sport NB III. Tisza csoportjának hét végi nyitó fordulójában.

Így rögtön a szombat délutáni nyitómeccset is ebbe a kategóriába kell sorolni, hiszen a legutóbbi sorozat ezüstérmese, a Nyírmada, a negyedik helyen záró Létavértes vendégeként játszik. S bár a kis Loki teljesen kicserélődött, s megfiatalodott, azért bármire képes lehet. A másik szombati összecsapás, a BUSE-Volán Sényő derbi is rangadó színezetű, legalább is a legutóbbi bajnoki szereplés fényében.

A megyénket érintő vasárnapi találkozók közül kettő emelkedik ki. Az egyiken az erősebbik kis Lokinak tartott csapat, a Kondás Elemér által vezényelt DVSC-DEAC a Balmazújváros vendégeként lép pályára. A másikon a hét közben Fradi-verő Hajdúböszörmény a Diósgyőr II. gárdájával méri össze a tudását hazai környezetben.

Az átigazolási hírek ismeretében győzelmi reményekkel rajtolhat a Hajdúnánás, a Kondora legények a Mátészalka alakulatát látják vendégül. Az idegenben kezdő Nyíradony ugyanakkor nem lesz irigylésre méltó helyzetben, hiszen az újonc, ám erősnek kikiáltott Kisvárda otthonában rajtol.

Az 1. forduló programja:

2007. augusztus 18., Szombat, 17.00:

Létavértes-Nyírmada, Berettyóújfalu-Volán Sényő. 2007. augusztus 19., Vasárnap, 17,00: Nagyecsed-Nyíregyháza II., Balmazújváros-DVSC-DEAC, Balkány-Ibrány, Hajdúböszörmény-Diósgyőr II., Kisvárda-Nyíradony, Hajdúnánás-Mátészalka.