NB III: 55 csapaté rendben

A tállyaiaké (sötétben) is rendben
A tállyaiaké (sötétben) is rendben
Alakul a labdarúgó NB III mezőnye: 18 csapatos csoportok lesznek?

A labdarúgó NB III 2015/16-os idényét a versenykiírás szerint három csoportban, 20-20 csapattal tervezték elindítani augusztus elsején, és jelen állás szerint összesen 55 együttesnek van elfogadott nevezése erre az osztályra. Ami a megyebeli gárdákat illeti: az NB III-ra mind a hat indulási jogot szerzett sportszervezet nevezését első fokon elfogadta a szövetség illetékes bizottsága. Mint ismert: június 22-ig lehetett nevezni, és a hiánypótlás után a szövetség versenybizottságának, első fokon eljárva, június 29-ig kellett határozatokat hoznia arról, hogy mely sportszervezetek nevezését fogadta el. Mint az csüörtökön, az MLSZ-től kapott tájékoztatásból kiderült: köztük van mind a hat Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gárda, a Putnok FC, a Kazincbarcikai SC, a Cigánd SE, a Termálfürdő FC Tiszaújváros, a Tállya KSE és a Diósgyőri VTK tartalék is.

Jelenleg nyolcnak

Utóbbi együttes az NB I-es csapat jogán szerepelhet, és az élvonalbeli klubok közül végül csak a Vasas döntött úgy, hogy nem indít tartalékgárdát a harmadik vonalban (időközben a Paks nevezése is előkerült, bár a múlt héten a szövetség egyik munkatársa azt az információt osztotta meg lapunkkal, hogy a Duna-partiak nem adtak le nevezést az NB III-ra). Érdekesség, hogy az élvonalból licencproblémák miatt kizárt Pécsi MFC, Nyíregyháza SFC, Kecskeméti TE nevezésének elfogadása mellett az ETO Futsal Kft.-é is átment első fokon, annak ellenére, hogy a győri labdarúgást az elmúlt években működtető gazdasági társaság anyagi ellehetetlenülése miatt nem adott be nevezést, az ETO Futsal Kft.-nek pedig eddig csak a futsal NB I-ben volt együttese…

A megyei I. osztályú bajnokok közül jelenleg nyolcnak van érvényes indulási joga, és ha a nevezések száma nem növekszik (a másodfokon eljáró fellebbviteli bizottságnak július 8-ig kell döntéseket hoznia a függőben lévő ügyekben), akkor éppen 3×18 csapatos csoportra való mezőny lesz, lévén egy együttes az 55-ből – igen nagy valószínűséggel a Siófok – feljebb sorolódik, mint a 2014/15-ös másodosztályú bajnokság legjobb kiesője, és a még foghíjas NB II, jelenleg 15 fős mezőnyéhez csatlakozik tizenhatodikként.

ÉM-BCS


A tények

Az eddig is NB III-as klubok:

III. ker. TVE, Balatonfüredi FC, BKV Előre, Bölcskei SE, Cigándi SE, Csepel FC, FC Dabas, Dorogi FC, Diósdi TC, Dunaharaszti MTK, Mosonmagyaróvári TE, Erzsébetvárosi SMTK, Gyulai TFC, FC Hatvan, Jászberény FC, Kazincbarcikai SC, Kozármisleny SE, Monori SE, Nyírbátori FC, Putnok FC, Rákosmenti KSK, Rákospalotai EAC, Sárvár FC, Szentlőrinci SE, Szekszárdi UFC, SZEOL SC Szeged, Tatabánya FC, FC Tiszaújváros, Újbuda TC.


NB I-esek tartalékcsapatai:

Békéscsaba EFC tartalék, Bp. Honvéd FC tartalék, Diósgyőri VTK tartalék, Debreceni VSC tartalék, Ferencvárosi TC tartalék, Szombathelyi Haladás tartalék, MTK Budapest tartalék, Paksi FC tartalék, Puskás Akadémia FC tartalék, Újpest FC tartalék, FC Videoton tartalék.


NB I-ből kizárt sportszervezetek csapatai:

Kecskeméti TE, Nyíregyháza SFC, Pécsi MFC.


NB II-es kiesők:

BFC Siófok, Ceglédi VSE, Kaposvári RFC.


Megyei bajnokok:

Andráshida LSC, Csornai SE, Érdi VSE, Hódmezővásárhelyi FC, Komlói Bányász SK, Pénzügyőr SE, Somoskőújfalu SE, Tállya KSE.


Megszűnő, korábbi NB I-es sportszervezet helyett:

ETO Futsal Kft.
hirdetés
hirdet�s