NB II-es rajt, tuzséri remények

A legutóbbi bajnokság utolsó fordulójában vendégül látott Orosháza lesz a tuzséri futballcsapat első ellenfele, a szombati találkozón az új játékosok mellett Németh Károly edző is debütál. A legutóbbi bajnokság végeredménye [.pdf – 30KB]

Ott folytatják, ahol abbahagyták. Illetve remélhetőeleg mégsem, hiszen a Tuzsér Erdért SE tavaszzáró mérkőzésén az Orosháza 3–0-ás győzelmet aratott, és szombaton, a klub történetének második másodosztályú idénynyitóján újra a Békés megyei gárda lesz az ellenfél. A Tisza-partiaknál alapos változások történtek a nyáron, így bizonyos értelemben újra az ismeretlenbe ugrik fejest a futballcsapat.

– Nem jöttünk ki túl jól az átigazolásokból, hiszen alapemberek távoztak a gárdából, akik helyére inkább fejlődőképes fiatalok érkeztek – mondta a mögöttünk hagyott hetekről Németh Károly, a csapat új edzője. – Ugyanakkor bízunk benne, hogy ha nem is azonnal, de az eredményességünket mindez nem fogja befolyásolni. A lejátszott hét előkészületi mérkőzés sok tapasztalattal járt, arra törekszünk, hogy a küzdőképesség, a szervezettség és a feltétel nélküli odaadás mindig jellemezze a csapatot. A gárda még nem állt össze teljesen, de arra törekszünk, hogy ne 0–0-val hozzuk le a meccseket. Az induláshoz a sorsolás nem könnyű, hiszen első három ellenfelünk, az Orosháza, a Makó és a Bőcs komoly játékerőt képvisel, de hát a futball már csak ilyen: mindenkivel játszani kell, ráadásul kétszer…

A tuzséri keret

Az Erdért SE 2007 õszi játékosállománya
Kapusok: Nagy Zoltán, Tóth Norbert.
Védõk: Baka Csaba, Dancs Béla, Mezõ Ádám,
Szabó István, Úr László.
Középpályások: Fodor András, Göncz
Bertalan, Iván Attila, Milka Károly, Mitró János,
Sikorszki Gábor, Szilágyi Krisztián.
Támadók: Fekete Ádám, Gergely István,
Vitalij Minyin, Simon Gergely, Ondó János.

A tavalyi hatodik hely és a szezon nagy részében nyújtott meggyőző játék magasra tette a lécet Tuzséron. Vajon sikerül-e ezt újra átugrani?
– Ebben az évben nagyon reálisan kell kitűzni a célt, nem szabad az elmúlt évi jó szereplés után irreális álmokat megfogalmazni – így Németh Károly. – Az őszi szezonra a hetedik-tizedik hely megszerzése tűnik elfogadhatónak ettől a fiatal csapattól, aztán tavaszra emelhetünk a téten. Nem szabad elfeledni, tizenkilences keretünkben kilenc olyan játékos van, aki bevethető a kötelezően szerepeltetendő huszonegy éven aluli fiatalként is. Ez valahol előny, de a rutinos emberek azért hiányozni fognak.

Németh Károly már tapasztalt edzőnek számít, a szombati mégis egyfajta premier lesz a számára: a másodosztályban most debütál. Nyírbátorban 103 mérkőzésen irányította az akkor harmadosztálynak megfelelő NB II-es csapatot, majd négy év ibrányi edzősködés után vállalta el a magasabb osztályú felkérést.

-Bodnár Tibor-További hírek a szon-sportoldal kategóriából