Navracsics Tibor: Kettős győzelmet arattak a a szabadság hívei

Navracsics Tibor (Fidesz) szerint kettős győzelmet arattak a szabadság hívei a március 15-i hosszú hétvégén. A Fidesz frakcióvezetője szerint egyrészt azért, mert több március 15-i megemlékezés, így a Fidesz rendezvénye is békésen zajlott, másrészt elbontották a Parlament körül álló kordont is a rendőrök. Navracsics Tibor úgy vélte, mindezek biztató jelek a jövőre nézve. Azt jelzik ugyanis, hogy az állami szervek korábbi hibáikból talán tanulnak és kialakul “a részvétel a demokráciában”, a gyülekezés és a véleménynyilvánítás szabadsága – tette hozzá Navracsics Tibor a Fidesz hétfői frakcióüése után.

A nagyobbik ellenzéki párt frakcióvezetője szerint március 15-i megemlékezésen még soha nem volt annyi ember, mint a Fidesz rendezvényén. Hozzátette: az, hogy megemlékezésük békésén és máltóságteljesen telt, valamint az I. kerületi önkormányzat Várban tartott rendezvényén sem történt atrocitás és Sólyom László is békében sétálhatott át a Lánchídon a Parlamentbe, bizonyítja, hogy a szabadság hívei számára mélótságteljesen telt az ünnep.

Az ellenzéki képviselő ugyancsak győzelemnek értékelte azt is, hogy vasárnap este a rendőrség elbontotta a Parlament köré felállított kordont, bár úgy gondolja ezzel csak egy jogellenes helyzetet szüntettek meg. Navracsics Tibor hozzátette azt is, hogy a Fidesz várja a rendőrségi vizsgálat eredményét arról, hogy ki hibázott a kordon felállításának elrendelésekor, azaz ki a felelős a több, mint 100 napig tartó jogellenes helyzetért.Sporthírek