Navracsics Tibor jól van, de még lázas

Navracsics Tibor még lázas, de már jól van a körülményekhez képest – ezt maga a politikus erősítette meg hétfő este a tv2 esti híradójában. A Fidesz frakcióvezetője azt mondta, hogy vírusfertőzése van. Mielőtt hétfő délután elvesztette az eszméletét a parlamentben, már érezte, hogy rosszul van. Szólt is képviselőtársának, Pelczné Gáll Ildikónak, hogy nincs jól, és már nem tudna kimenni az ülésteremből – tette hozzá Navracsics Tibor.

Navracsics Tibor hírműsorban elmondta azt is: nem látja akadályát annak, hogy pártja aláírja azt a közös kiálítványt, amelyre napirend előtti felszólalásában tett javaslatot a miniszterelnök hétfőn a parlamentben az antiszemitizmussal és a rasszizmussal kapcsolatban. Az ellenzéki frakcióvezető ugyanakkor megjegyezte, hogy a nyilatkozat tervezete “furcsa körülmények között született”, pártja csak akkor szembesült vele, amikor Gyurcsány Ferenc felszólalt az ügyben.

Navracsics Tibor hétfő délután a parlamentben vesztette el az eszméletét. A Fidesz frakcióvezetője akkor esett össze, amikor a Házban a napirend előtti felszólalások zajlottak. A politikus Bárándy Gergely (MSZP) felszólalását hallgatta éppen, amikor elájult. Szili Katalin házelnök tárgyalási szünetet rendelt el, és azonnali segítséget kért az orvos-képviselőktől, akik a parlament egészségügyi szolgálatának megérkezéséig ellátták a politikust. Navracsics Tibor kicsivel később magához tért, és a saját lábán hagyta el az üléstermet.

Az ülésterem előtti folyosón az orvosok ápolták egy ideig, majd lekísérték a Parlament orvosi szobájába, ahol felkereste őt Orbán Viktor, a Fidesz elnöke Szijjártó Péter szóvivővel, és együtt várták meg vele a mentőt. A Fidesz frakcióvezetőjét a Kútvölgyi Kórházba vitték, ott vírusos fertőzést állapítottak meg nála.