Navracsics: Nem babazsúrokra, valódi egyeztetésre van szükség

Gyurcsány Ferenc ismét nem volt elég bátor ahhoz, hogy a nyilvánosság előtt vállalja terveit, hiába kérték erre a parlamentben, nem árulta el milyen feltételek mellett akarnak megállapodni a nemzetközi valutaalappal – mondta Navracsics Tibor hétfő esti sajtótájékoztatóján. A Fidesz frakcióvezetője azokra a sajtóhírekre reagált, amik szerint a kormányfő hétfő este rendkívüli frakcióülésen ismerteti az MSZP-vel az IMF megállapodás részleteit,.

Navracsics Tibor nehezményezte, hogy bár egész nap ott volt az ülésteremben a miniszterelnök és napirend előtt a pénzügyi válság volt a téma, sőt Varga Mihály még kérte is, hogy ismertesse a valutaalappal kötött megállapodás részleteit, nem tette meg. Navracsics Tibor a mostani helyzetet ahhoz hasonlította, amikor a miniszterelnök egyeztetés nélkül aláírta a Déli Áramlattal kapcsolatos megállapodást. Nem a nemzeti csúcshoz hasonló babazsúrokra, hanem valódi egyeztetésekre van szükség – mondta az ellenzéki politikus.

Arra a kérdésre, hogy a kiszivárgott hírek szerint a 13. havi nyugdíj csökkentésére és a közszféra 13. havi fizetésének felfüggesztésére készül a kormány, Navracsics Tibor azt mondta, hogy ők továbbra is a gazdaságélénkítő programok elindításában látják a megoldást és remélik, hogy Európa számos országához hasonlóan erre hamarosan a magyar kormány is rájön.