Navracsics: Gyurcsány a meg nem értett zseni

Navracsics Tibor szerint a koalíció válságról-válságra, botrányról-botrányra bukdácsol, és az jól mutatja a kormány és a kormányfő alkalmatlanságát. A Fidesz frakcióvezetője a párt pénteki Országos Választmányi ülésén azt mondta: nincsen olyan minisztérium, ahol ne lennének hetente botrányok. “Minden tárca túlélési taktikákon és különféle trükkökön dolgozik” – fogalmazott a politikus.

Gyurcsány alkalmatlansága kapcsán Navracsics példaként a felsőoktatás privatizációját, a többiztosítós társadalombiztosítás körüli vitákat említette . Szerinte Gyurcsány nem képes integrálni az eltérő véleményeket.

“A miniszterelnök saját személyzeti politikáját sem képes ellenőrizni” – jelentette ki a Fidesz politikusa. Emlékeztetett arra, amikor a kormányfő bejelentette, nem lesz változás a kormányban, majd másfél órával később lemondott Molnár Lajos egészségügyi miniszter. A környezetvédelmi miniszter pedig úgy tűnt el, hogy le sem mondott – tette hozzá Navracsics Tibor.

A frakcióvezető szerint, a miniszterelnök mindinkább a meg nem értett zseni látszatát kelti, egyre többször panaszkodik arra, hogy jót akar, csak éppen senki sem érti meg őt.