NAV: Mely szervezet részesülhet az szja 1 százalékos felajánlásokból?

Miskolc – Ebben az évben csak az a szervezet részesülhet az szja 1 százalékos felajánlásokból, amely 2014-ben kedvezményezettként regisztráltatta magát, a regisztrációját a Nemzeti Adó-és Vámhivatal elfogadta, és nyilvántartásba vette.

Sikeres regisztráció esetén sem kaphat támogatást az a szervezet, amelyet a NAV 2015-re kizárt a kedvezményezettek köréből.

A NAV minden év január 1-jén teszi közzé honlapján (www.nav.gov.hu) az adott rendelkező évben felajánlásra jogosult kedvezményezettek adószámát, nevét, székhelyét.

A magánszemélyek által tett érvényes felajánlás kiutalása a kedvezményezett részére – a korábbi évek gyakorlatától eltérően – automatikusan történik, feltéve, ha a felajánlásban részesülő a kiutalás időpontjában is megfelel a regisztráció feltételeinek.

A még nem regisztrált szervezetnek, ha 2016-tól részesülni kíván az 1 százalékos felajánlásokból, 2015. szeptember 30-ig – kizárólag elektronikus úton, Ügyfélkapun keresztül – kell beküldenie a NAV részére a 15EGYREG nyomtatványt, valamint ezzel együtt igazolnia kell, hogy megfelel a kedvezményezetté válás feltételeinek.

A regisztrációs adatlap benyújtására nyitva álló határidő jogvesztő. A késedelem kimentésére sem igazolási kérelmet, sem méltányossági kérelmet nem lehet benyújtani.

A benyújtott adatlap és dokumentumok alapján a felülvizsgálat eredményéről, és az érvényes regisztrációról a NAV elektronikusan értesíti a kérelmezőt.

– dr. Körtvélyesi Zsuzsanna, Nemzeti Adó- és Vámhivatal sajtóreferens, főosztályvezető –
hirdetés


hirdet�s