Helyi közélet

2015.10.07. 11:57

Hitelesen hat a fejlesztés

Mezőcsát - Előnyben részesítik a hagyományos összetevőkből készült ételeket, a hagyományos ízeket. Arcok a megyéből: Rémiás Anita főnővér.

Mezőcsát - Előnyben részesítik a hagyományos összetevőkből készült ételeket, a hagyományos ízeket. Arcok a megyéből: Rémiás Anita főnővér.A Mezőcsáti Egészségfejlesztő Központ csapata nyerte a városnapi főzőversenyt, ők készítették a legfinomabb kuhint. A csapatkapitány Rémiás Anita főnővér, mesterleveles ápoló, egészségfejlesztő szakértő, aki maga is szívesen főz otthon, vagy alkalmanként, amikor a barátokkal, munkatársakkal összejönnek. Párjával, aki tősgyökeres csáti, előnyben részesítik a hagyományos összetevőkből készült ételeket, a hagyományos ízeket.

Kollégákkal együtt

Meg kell emlékeznünk a csapat többi tagjairól is, kollégáiról, név szerint Kőrösi Istvánné, Kőrösi Brigitta, Ambrus Anita és Zarándiné Kereszturi Ilona alkották a nyerő formációt. Anita négy éve dolgozik a központban, előzőleg többek között Nagy-Britanniában is elöltött hat évet ebben a szakmában. Ott ismerte meg a modern egészségügyet, mely felé – meglátása szerint – a hazai rendszer is tart. Lényege a fekvőbeteg-ellátás helyett a megelőzés, az egészségfejlesztés preferálása, melynek számos összetevője van, a szemléletformálástól a különböző szűrések minél szélesebb körű kiterjesztéséig. Ennek érdekében ők is rendszeresen tartanak szűrőnapokat, nemcsak a központban, hanem a különböző rendezvényeken is képviseltetik magukat. Így volt ez a városnapon is, a csapat egyik része főzött a többiek pedig a szűréseket végezték.

Sőt, legutóbb a helyi cipőüzembe látogattak, és a helyszínen végeztek vizsgálatokat a dolgozókon. A szemléletformáláshoz tartozik, hogy hitelesen tudja képviselni a szakmáját az ember, a személyes példamutatás.

Így például a Humánszolgáltató Központ dolgozóival összefogva a közelmúltban csatlakoztak a Gyaloglás Világnapja országos rendezvényéhez és a közelebb lakók gyalogosan, a szomszédos településekről pedig kerékpárral közelítették meg munkahelyüket. Ahol további programokkal, munkahelyi tornával adóztak egészségüknek.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában