NATO-MINISZTERI – a város jól járható, egyes BKV járatok terelésre kényszerülnek

Jól járható a NATO-találkozó miatt részben lezárt Budapest, fennakadások már csak az Üllői úton a Nagyvárad téri, illetve Ecseri úti kereszteződéseknél vannak, amikor arra halad egy-egy érkező delegáció. A ferihegyi gyorsforgalmi úton várhatóan délután fél kettőig lesznek időszakos lezárások, a delegációk ugyanis ott érkeznek be a városba a repülőtérről. A BKV járatainak egy része a lezárások miatt terelő útvonalra kényszerült.

A BKV járatai közül a 23-as, 54-es és 55-ös buszok a Boráros tér helyett csak a Közvágóhídig közlekednek. A 2-es villamos déli vonalszakaszán a Közvágóhíd és az ideiglenes Czuczor utcai végállomás között sűrítették a járatokat. A két részre osztott vonalon a pótlóbusz terelő útvonalon közlekedik, kikerüli a lezárt részeket. Szintén terelő útvonalon közlekedik a 15-ös busz. Az eredetileg a ferihegyi gyorsforgalmi úton közlekedő 200-as, 282E és 284E buszok a Kőbánya-Kispesti végállomás felé jelenleg a Gyömrői úton járnak – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Erős János, a BKV fődiszpécsere.

A reggeli csúcs után már csak néhány helyen vannak fennakadások, így mikor egy-egy delegáció elhalad az Üllői úton, akkor várakozásra kényszerülnek a közlekedők az Ecseri úti és Nagyvárad téri kereszteződéseknél. Egyébként érezhető, hogy az autósok megfogadták a tanácsot és otthon hagyták kocsijaikat, mert a városban jól lehet közlekedni azokon a helyeken, amik nincsenek lezárva – tette hozzá a fődiszpécser.

A rendőrség tájékoztatása szerint a ferihegyi gyorsforgalmi úton – amin a NATO-találkozóra érkező külföldi delegációk a városa érkeznek Ferihegyről – várhatóan még fél kettőig kell számítani időszakos és szakaszos lezárásokra.