NATO MINISZTERI – A delegációk elutazásakor újabb forgalmi fennakadások lehetnek

Pénteken is újból lezárásokra, terelésekre és forgalmi fennakadásokra kell számítani a fővárosban. A NATO védelmi miniszteri értekezlet delegációi péntek délután utaznak el Budapestről. A ferihegyi gyorsforgalmi úton déltől újra időszakos és szakaszos lezárásokra lehet számítani, déltől már lezárják a repülőtér 2-es termináljának indulási karéjában a gyorsparkolót. A BKV egyes járatai a csütörtökihez hasonlóan terelésre kényszerülnek.

A Budapest Airport (BA) tájékoztatása szerint a délután a reptérre készülők ismét hosszabb időt számoljanak Ferihegy megközelítésére. Déltől lezárják a 2-es terminál gyorsparkolóját, parkolni a lenti rövid távú parkolóban lehet, az induló utasok pedig a terminál érkezési szintjén keresztül juthatnak be az épületbe. A Ferihegyre vezető gyorsforgalmi úton ettől az időponttól lehet szakaszos lezárásokra számítani, ahogy a delegációk a reptérre utaznak. A Belváros-Üllői út Ferihegy útvonalon a csütörtökihez hasonló lezárásokra kell számítani délután.

A BA azt javasolja, hogy az 1-es és 2-es terminálok között a 200-as BKV buszt használják az utasok, vagy a reptéri minibuszt, vagy taxit. Az autóval közlekedők legjobban akkor járnak, ha az M0-ás úton közelítik meg a repülőtér mindkét terminálját.

A BKV tájékoztatása szerint az egyébként a gyorsforgalmin közlekedő 200-as, 282E és 284E buszok dél és várhatóan este 19 óra között terelő útvonalon közlekednek, a Gyömrői úton.

A Haller utca – Soroksári út zárásakor pénteken körülbelül dél és szintén este hét óra között a 23-as, 23E, 54-es és 55-ös autóbuszokat várhatóan a Közvágóhídtól fordítják vissza, nem mennek be a Boráros téri végállomásra. Ekkor 2-es villamosok sűrűbben fognak járni. A pesti alsó rakpart pénteken üzemzárásig lesz zárva, ezért a 2V villamospótló autóbuszok módosított útvonalon járnak. Terelő útvonalon járnak üzemzárásig a 15-ös buszok is.

A rendőrség tájékoztatása szerint pénteken reggel nyolc óra és 15 óra között zárva lesz a Kossuth tér. A belvárosi, hermetikusan elzárt terület éjfélig nem lesz megközelíthető. Ez a Dorottya utca, Váci utca, Régi posta utca, Március 15-e tér, pesti alsó rakpart, Eötvös utca és ismét a Dorottya utca által bezárt körre érvényes.