NATO-csúcs, útfelújítások – közlekedési káosz lehet a fővárosban

A szokottnál több útlezárásra számíthatnak az autósok szerdán a főváros több pontján. A budapesti NATO-csúcs miatt egyebek mellett a Kossuth térre, a Hősök terére, a pesti alsórakpartra és a belváros egy részére sem lehet majd behajtani. Útfelújítás miatt is lesz korlátozás több kerületben. A csütörtök-pénteki NATO-csúcs miatt már szerdától lezárásokra készülhetnek az autósok Budapesten. Délután fél négytől nem lehet majd behajtani a Kossuth térre, estétől pedig a gyorsforgalmi út és az Üllői időszakos lezárása várható a delegációk érkezése miatt. Ennél is nagyobb lesz az a terület, ahol nem lehet parkolni. Három belvárosi hotel, a Sofitel, a Mariott és az Intercontinental környéke – itt lesz a csúcstalálkozó és a sajtóközpont – hermetikusan le lesz zárva, oda csak kijelölt ellenőrző pontokon át lehet bejutni.

A hermetikus zárás a Dorottya utca, Váci utca, Régi posta utca, Március 15-e tér, pesti alsó rakpart, Eötvös utca és ismét a Dorottya utca eleje által bezárt körre érvényes. Az Erzsébet és a Lánchídnál, illetve a terület két oldalán ellenőrző pontok lesznek.

Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője elmondta, hogy a ferihegyi reptér úgy fog működni, mint más napokon, de az odaérkezésre a közúton érkezők egy órával többet számoljanak.

Közben újabb jelentős útfelújítás kezdődik Budapesten. Szerdától a XI. kerületi Hegyalja út BAH-csomópont és Németvölgyi út közötti szakaszán dolgoznak majd – közölte a Főpolgármesteri Hivatal. A munkát várhatóan október 26-ra fejezik be.

Az útburkolatot hét helyen javítják szerdán Budapesten. Reggel fél héttől délután 3 óráig a II. kerületi Pasaréti úton, a III. kerületi Szépvölgyi úton, a X. kerületi Gyömrői úton és a Mádi utcában, a XVI. kerületi Vidám vásár utcában és az Ostoros utcában. Este 10 órától csütörtök reggel 6 óráig pedig a XII. kerületi Orbánhegyi úton számíthatnak emiatt korlátozásra az arra járók.