Násznéppel zuhant folyóba a busz

Legalább 22-en meghaltak, amikor egy zsúfolt busz folyóba zuhant India északi részén szerdára virradó éjszaka. A jármûvön utazók esküvõre tartottak, a võlegény és a menyasszony sorsáról nem érkezett hír.

A busz éjfél után nem sokkal zuhant bele egy folyóba Uttar Pradesh államban, miután a sofõr eddig tisztázatlan okok miatt elvesztette uralmát a volán felett. A jármûvön a rendõrség feltételezése szerint 50-en lehettek. 15-en túlélték a tragédiát – 22 embert viszont már csak holtan tudtak kiemelni a vízbõl.

A busz 13 utasát még keresik. A jármûvön utazók esküvõre tartottak, de az AFP hírügynökségnek nyilatkozó rendõrtiszt nem tudta megmondani, hogy mi történt a menyasszonnyal és a võlegénnyel. Ez már a második, násznépet ért baleset volt bõ egy nap alatt Indiában. Hétfõn nyolcan haltak meg, amikor egy teherautós esküvõre tartók közé hajtott Dzsaipúr mellett.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint a világon Indiában halnak meg a legtöbben közúti balesetekben, többen, mint a legnépesebb Kínában. A tragédiák fõként a gyorshajtás, a rossz minõségû úthálózat és a gyakran túlzsúfolt, ócska jármûvek miatt történnek. 2007-ben 114 ezren haltak meg az utakon országszerte, azaz átlagosan négy és fél percenként lesz valaki karambol áldozata – teszi hozzá az AFP.