Napszemüveg szemüvegeseknek

Akt.:
Napszemüveg szemüvegeseknek
Sok szemüveges számára jelent problémát, hogy hogyan vezessen vagy sportoljon erős napsütésben, pedig napjainkban már a legtöbb dioptriás szemüveglencse elérhető napszemüveg változatban is. Nem kell többé választani, hiszen ezek egyszerre teszik lehetővé, hogy élesen lássunk, ugyanakkor megfelelőképp gondoskodjunk szemünk fényvédelméről is.

Egy jó minőségű napszemüveg lényegesen megkönnyíti és komfortosabbá teszi mindennapi tevékenységeinket. Ezek a szemüvegek teljes mértékben szűrik az UV-A és UV-B sugarakat, egészen 400 nm-ig.

Az Essilor Eye Protect System alapanyaga az ibolya-kék fényvédelmet biztosítja. Az alap 1.5-ös törésmutatójú lencsével ellentétben a magasabb törésmutatójú, vékonyított lencse UV szűrést is nyújt szemünk számára. Az ibolya-kék fényvédelem azért nagyon fontos, mert az ibolya-kék fény szemünkbe jutva hosszú távon roncsolja a retinát, az időskori makuladegeneráció (AMD) egyik fő okozójaként tartják számon. Az ibolya-kék fény pedig a napsugarakban, időjárástól függetlenül egész évben folyamatosan jelen van, csakúgy, mint beltérben a hidegfehér LED lámpák fényében, különböző fénycsövekben, világító berendezésekben, és különösen erősen az okostelefonok, tabletek, laptopok kijelzőjén. Plusz biztonságot jelent az Essilor Crizal Prevencia felületkezelése, amely visszaveri a káros ibolya-kék fény egy részét, amely így nem tud bejutni a szembe, és kombinálva az EPS alapanyaggal, dupla kékfény elleni védelmet nyújtanak szemünknek.

Létezik olyan prémium napvédelem is, amely amellett, hogy fényvédelmet nyújt a szemnek, kiszűri a vakító csillogásokat is, így komfortos látást biztosít a különböző élethelyzetekben. Ez a polarizált napszemüveg, amely szintén rendelhető dioptriás változatban is. Nagy előnye a normál UV szűrős lencsékkel szemben, hogy a vízszintes felületekről visszaverődő fénysugarakat kiszűri, nem engedi a szembe jutni azokat. Kifejezetten hasznos vezetés közben, mert az erős napsütésben a szembejövő autó szélvédőjéről, motorháztetőjéről visszaverődő vakító fény így nem éri a sofőr szemét, mivel a polarizált lencse kioltja ezeket a sugarakat.

Fényvédelem szempontjából remek alternatíva a fényre sötétedő szemüveglencse. Ezek a napszemüveg lencsékhez hasonlóan az UV sugárzást teljes egészében kiszűrik és elláthatók ibolya-kék szűrő réteggel is. Előnyös választás olyanok számára, akik egy szemüvegben szeretnék megoldani a fényvédelmet és a tökéletes látást kültéren és beltéren egyaránt, szemüvegcsere nélkül. Ezek a lencsék UV hatására sötétednek, ha belépünk egy zárt térbe és az UV mennyisége lecsökken, a lencse kivilágosodik, így újra egy színezetlen szemüveglencsét kapunk.

Az optikai kereteket tekintve a különböző divatházak kollekciójában mindent megtalálhatunk a letisztult modellektől kezdve, a színesebb karakteres formákon át, egészen az extravagáns darabokig. A dioptriás napszemüveg lencse egyaránt elérhető az egyfókuszú-, és a multifokális lencse viselők számára, és akár választhatunk hozzá egy vastagabb normál szemüvegkeretet is. Úgy a fényre sötétedő, mint ahogyan a dioptriás napszemüveg lencsék is rengeteg divatos színben elérhetőek, akár teli-, akár átmenetes színezéssel vagy tükrös változatban is.

– PR cikk –