Nappali ellátó nyíltszenvedélybetegek számára Budapesten

Szenvedélybetegek számára nyitott nappali ellátó intézményt a Katolikus Karitász a főváros XI. kerületében, szerdán. Az ellátóban dolgozó szakemberek és lelkészek, naponta körülbelül száz szenvedélybeteggel tudnak majd foglalkozni.

A Katolikus Karitász égisze alatt működő “Rév” Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat szerdán megnyitott nappali ellátójában saját otthonukban élő és hajléktalan szenvedélybetegek számára nyújtanak segítséget. A Csóka utca 5. szám alatti új ellátó felújítása csaknem 10 millió forintba került. Ezt adományokból, pályázatokból és az állami normatívából finanszírozták – mondta a Független Hírügynökségnek Nagy Károly, a Katolikus Karitász országos igazgatója.

Az országban még hét “Rév” Szolgálat működik a fővárosin kívül, és egyre több igény van ezekre. Ezért volt fontos a mostani budapesti bővítés – mondta Nagy Károly. Hozzátette: intézményeikbe bárki, bárhonnan jelentkezhet – nem kell beutaló vagy igazolás.

Az országos igazgató közölte: alkohol-, kábítószer-, játék- és számítógép-függőséggel is fordulhatnak az emberek az ellátó pszichológusaihoz, pszichiátereihez és lelkészeihez. Egyéni és csoportos foglakozásokkal próbálnak segíteni a kórházi kezelésen már túlesett betegek további gyógyulásában.