Nápolyinak álcázta a család ebédjét

Nápolyis és mosóporos dobozban lopott ki egy nyíregyházi nagyáruházból húst és húskészítményeket egy nyírmeggyesi férfi összesen több mint százezer forint értékben, a valóságos árnál így sokkal kevesebbet fizetett ezekért. A biztonságiak azonban elkapták. A férfi a rendőröknek azt mondta: az árut családjának szánta. A rendőrség folytatólagosan, kisebb értékre elkövetett csalás gyanúja miatt indított eljárást ellene.

Nápolyis és mosóporos dobozba rejtett hatvanezer forint értékű húst és húskészítményeket egy nyíregyházi nagyáruház vásárlóterében a férfi kedden. A pénztárnál a dobozokon feltüntetett tízezer forint körüli árat fizette ki – közölte szerdán Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hozzátette: az áruházat ötvenezer forint kár érte, ám a trükkös vásárlót a biztonsági szolgálat tetten érte, ő pedig kifizette a különbözetet. A 44 éves nyírmeggyesi férfi ellen a rendőrség eljárást indított. Beismerte, hogy az elmúlt napokban ugyanitt még kétszer lopott ugyanígy: összesen 50 kilogramm húst tulajdonított el, körülbelül 45 ezer forint értékben.

A férfit folytatólagosan, kisebb értékre elkövetett csalással gyanúsítják. Kihallgatásakor azt mondta: a húst kizárólag családi fogyasztásra szánta – tette hozzá a szóvivő.