Napokon belül vádat emelnek a brutális rendőrök ügyében

Néhány napon belül vádat emelhet az ügyészség azok ellen a rendőrök ellen, akik az őszi zavargások közben bántalmazták az embereket – értesült a Független Hírügynökség. A szeptemberi, majd az októberi zavargások után összesen 170 eljárás indult, eddig 37 rendőrt gyanúsítottak meg hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazással, de egy részüknek könnyű vagy súlyos testi sértés miatt is felelniük kell.

A kihallgatott rendőrök közül csak néhányan tettek vallomást, bűnösnek egyetlen egy sem érzi magát. A következő napokban és hetekben várhatóan azok ellen emelnek vádat, akiket még január elején hallgattak ki gyanúsítottként, de a többiek ellen is hamarosan lezárja a nyomozást a Budapesti Nyomozó Ügyészség.

Legutóbb szerdán délelőtt gyanúsítottak meg két rendőrt túlkapással, ők október 23-án, a Bajcsy-Zsilinszky úton bántottak egy férfit, akit egy tomfával is fejbe vágtak.

Az őszi zavargások során tapasztalt esetleges rendőri túlkapások miatt 170 eljárás indult. Ebből eddig 37 rendőrt gyanúsítottak meg -16-ot a szeptemberi, míg 21-et az októberi események miatt.