Napló-pódium: Leszállás a Lovardában

Debrecen – Kedden este 19 órától a Klubszínház vendégjátékával veszi kezdetét a Lovarda Pódium színházi előadás-sorozat a közkedvelt rendezvényközpontban.

2007 tavaszán négy budapesti társulat hozza el parádés komédiáit a Kassai útra, s ennek a programsorozatnak lesz az első darabja ma este, amikor is a Klubszínház fiatal művészei a Leszállás Párizsban című Camoletti-alkotást mutatják be a közönségnek.

Az 1959-es, két részből álló francia darabot az elmúlt évtizedekben különböző társulatok játszották hazánkban nagy sikerrel, az Egyesült Államokban pedig még film is készült belőle Boeing, Boeing címmel, a magyar származású Tony Curtis főszereplésével. A komédia alapszituációjában megismerjük Bernard-t, aki három hölgynek, három stewardessnek is csapja a szelet, attól függően, melyik lány tartózkodik éppen Párizsban.

Az amerikai Janet, a német Judith, a francia Jacquline persze mit sem tudnak egymásról. A bonyodalom ott indul, hogy időjárási és forgalomszervezési problémákból adódóan mindhárman egyidőben tartózkodnak Párizsban, és természetesen látni akarják a lovagjukat. A vidéki barátnak, Robert-nek, és a Fodor Zsóka által alakított szobalánynak, Berth-nek kell a főszereplő segítségére sietnie, hogy a rendkívül szórakoztató darabban elkerüljék a közös találkozás konfliktusát.
Hogy ez mennyire sikerül, azt nézzék meg kedden este 19 órától a Lovardában!

Kapcsolódó:

  • Újra benépesül a Lovarda Pódium színtere
  • Sz. L.