Sport

2013.03.24. 19:25

Nagy-nap a szentesi gálán

Nyíregyháza - Márk derekára került a GBC szervezet ifjúsági könnyűsúlyú bajnoki öve.

Nyíregyháza - Márk derekára került a GBC szervezet ifjúsági könnyűsúlyú bajnoki öve.Szombaton este Szentes adott otthont a Harcosok Éjszakája elnevezésű profi ökölvívó gálának. A Ferobox Event kiemelt mérkőzéseinek egyikén Nagy Márk személyében nyíregyházi főszereplője is volt. A Big Boxing civilben főiskolás bunyósa a GBC szervezet ifjúsági középsúlyú címmérkőzésén az olasz Felice Moncelli ellen lépett szorítóba. Érdekes, hogy a pénteki mérlegeléskor mindkettőjüknél 71,80 kilogrammot mutatott a kijelző.

Márk mutatói biztatóbbak voltak, hiszen eddigi tizenkét meccsét megnyerte, ebből hetet ko-val. Az olasz a négy győzelem mellett két vereséggel és egy döntetlennel bírt.

Egyhangú volt a pontozás

Annak ellenére, hogy a tízmenetes találkozón Márk nem tudta teljesen megvalósítani azt, hogy kemény lábmunkával, sokat elmozdulva távolról elsősorban testre üsse a kombinációkat, így is egyhangú pontozással, jogosan nyerte meg a meccset és rakhatták derekára a díszes övet.

A 19 éves, kevésbé képzett talján „csibészesen”, sokat szabálytalankodva (fejelések, tenyeres ütések), széles ütésekkel próbálkozott, igazi siker nélkül. Amíg a győztes kihirdetésekor Moncelli sportszerűen megtapsolta ellenfelét, edzője arcpirító módon nem fogadta el a Márk felé nyújtott kezét.

– Természetesen nagyon örülünk a sikernek. Egy-két menetet oda lehetett adni az olasz srácnak, de a többi egyértelműen a Márké volt. Tisztábban ütött és ő irányította a mérkőzést- tudatta lapunkkal Nagy Lajos, a boldog edző és egyben édesapa.

Nagy Lajos másik tanítványa, Nagy István a fővárosi Petrovics István ellen lépett ringbe.

Az Istvánok meccsét a nyíregyházi irányította, a második menetben rá is számoltak ellenfelére, aki a negyedik menetre már nem lépett szorítóba.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!