Helyi közélet

2013.03.27. 08:46

Nyár végére megújul Miskolc főutcája

Miskolc - Megkezdődött a miskolci Széchenyi utca díszburkolatának megújítása.

Miskolc - Megkezdődött a miskolci Széchenyi utca díszburkolatának megújítása.Igazi nagyvárosi, de a mostaninál sokkal zöldebb, elegáns, polgári hangulatú, egységes arculatú főutcát ígér a város és a kivitelező Zöld Nyíl 2009 konzorcium a miskolciaknak. Ennek keretlben – ha az időjárás is engedi – megújul, és az ígértek szerint, igazi nagyvárosi főutcája lesz idén nyár végére Miskolcnak.

A város zöldebb főutca megvalósítására törekszik, ami azt jelenti, hogy ebben az évben 100 fával gazdagodik Miskolc emblematikus utcája. A város meghatározó, az ország egyik leghosszabb „sétálóutcájának” egységes arculatához fehér tónusú gránit és andezit burkolókövek járulnak hozzá.

Érdekegyeztetés is volt

A munkálatok megkezdése előtt kiemelten fontos volt az itt élők és a kereskedők érdekének figyelembe vétele. Ezért a lehető legkisebb zaj-, kosz és porterhelés mellett, körültekintő tervezés és ütemezés után kezdődhetett meg – a kedvezőtlen időjárási viszonyok ellenére – ezen a héten a miskolci főutca megújulása. A Bokik Belvárosi Klaszterén keresztül folyamatos volt a belvárosi üzlettulajdonosok, a bérleménnyel rendelkezők tájékoztatása is.

A burkolat bontási munkálata a főutca megújulásának első szakaszán, az Ady-híd – Kazinczy utca közötti részen a boltok, üzletek előtt tervezetten egy nap munkavégzést jelent, de a boltokba, üzletekbe való bejutás ekkor is biztosított.

A bontással párhuzamosan és azt követve történik meg sor az aljzat javítása is. A burkolás április első hetében kezdődik, ami az egyes boltok, üzletek előtt várhatóan szintén csak egy-egy nap munkavégzést jelent, továbbra is biztosítva az üzletekbe való bejutást. A burkolás befejezésével kezdődik a fedlapok, víznyelők szintbe állítása és az északi oldal bontása, amely hasonló ütemezésű lesz, mint a déli oldal.

Fókuszban a Centrum tere

Április elején indul a Centrum előtti téren a szökőkút, lépcsők, villamos megálló melletti terület átépítése is. Az ott élők kérésének megfelelve, a tervezett munkavégzés munkanapokon 7-17 óra között várható. A további szakaszok ütemezésének pontosítását – az első hetek tapasztalatai alapján – később végzik el.

A főutcai munkaterület átadás-átvételi eljárása március 11-én kezdődött el. A kivitelezési munkálatok március 25-én indultak, várható bejfejezés, a teljes főutca tekintetében július 31. Ezt követően kezdődik az átvételi eljárás, ekkor még kisebb-nagyobb, az átvételi eljárásból eredő munkák várhatók.

ÉM

Egyedi cégmegjelenés

A város felajánlotta az üzletek egyedi jellegének megfelelő megjelenést is. Lehetőség lesz közvetlenül a bejáratnál elhelyezett gránitlapokon feltüntetni a boltok, vendéglátó és szórakozó helyek nevét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában