Friss hírek

2009.05.31. 11:28

JÉGKORONG - Előnyben a Detroit

<p>3-1-re nyerte az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) döntőjének első mérkőzését a Detroit a Pittsburgh ellen helyi idő szerint szombaton. A címvédő hazaiaknál a kapus Chris Osgood volt a hős, aki 31 lövést fogott meg, megakadályozva a vendégek szuperduóját, Sidney Crosbyt és Jevgenyij Malkint a gólszerzésben. A tavalyi finálé visszavágója vasárnap folytatódik újra Detroitban.</p>

A 36 éves hazai kapus 1-1-es állásnál is még akkor kifogott Malkinon, amikor az orosz egyedül vezethette rá a korongot. Nagyon kellett ez a bravúr - mondta a meccs után a Detroit kapitánya, Nicklas Lidström.

A Detroit a 14. percben szerzett vezetést Brad Stuart révén, majd öt perccel később Ruszlan Fedotyenko egyenlített. A középső harmadban nem született gól, majd a záró felvonásban előbb Johan Franzen (40.), majd Justin Abdelkader (43.) talált be, 3-1-re alakítva az állást. A Pittsburgh hiába próbálkozott, Osgood mindent hárított, amit a szurkolók hangos Ozzie - Ozzie ovációval fogadtak.

A túloldalon védő Marc-Andre Fleury nem volt csúcsformában, 0-1-nél és 1-2-nél is róla ment be a korong a hálóba.

Az egyik csapat négy győzeleméig tartó párharc következő felvonását vasárnap Detroitban rendezik, harmadik parti Pittsburghben lesz.

NHL, döntő:
Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins 3-1
Az egyik csapat négy győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Detroit javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!