Friss hírek

2009.05.17. 07:12

Hetven tamil felkelő halt meg

<p>A Srí Lanka-i hadsereg vasárnap legkevesebb hetven tamil lázadóval végzett. A felkelők hajókon próbáltak megszökni a körbezárt területről egy sekély lagúnán keresztül, amikor a katonák rajtuk ütöttek - közölte egy colombói katonai szóvivő. Az elmúlt három nap alatt ötvenezer civil menekült el a harcok sújtotta övezetből.</p>

A tamil tigriseket a Srí Lanka-i fegyveres erők a sziget északkeleti csücskébe szorították vissza. A katonák a vasárnapi akcióban hat hajót fogtak el, ezeket megsemmisítették hetven utasukkal együtt. A tamil tigrisek vezetője, Velupillai Prabhakaran a katonai szóvivő szerint feltehetően nem volt az áldozatok között.

Az elmúlt három napban ötvenezer civil menekült el a háborús zónából. Ez a második legnagyobb menekülthullám április huszadika óta, amikor 115 ezren távoztak a sziget északkeleti részéről. A Srí Lanka-i hadsereg feltételezése szerint a menekültek számának csökkenése azt is jelzi, hogy lassacskán minden civil elhagyta a területet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!