Friss hírek

2009.05.14. 10:46

FŐVÁROSI KÖZGYŰLÉS - Kivonult a Fidesz és a KDNP

<p>Kivonult a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki rendkívüli üléséről a Fidesz és a KDNP képviselőcsoport. Tarlós István, a frakciószövetség vezetője közölte: az ellenzék nem tudja támogatni a város jövőjére veszélyes költségvetést. A politikus emellett szégyenletesnek, a szabad választás paródiájának nevezte, hogy az új szocialista képviselő, a csütörtökön esküt tett Kivágó Iván Györgyné a költségvetés elfogadása után lemond.</p>

Tarlós István azt mondta: a közgyűlés elé került idei költségvetési előterjesztést túltervezett bevételek és alultervezett kiadások jellemzik. A városvezetés figyelmen kívül hagyta az ellenzék privatizációval kapcsolatos kifogásait is. A frakcióvezető közölte: nem igaz, hogy az ellenzéknek nem voltak módosító javaslatai, de nem tárgyaltak velül érdemben. Tarlós István szerint a szocialista frakció vezetője többször utalt arra, hogy helyreállítják a koalíció egyfős többségét. Az ellenzéki politikus szerint a város működését a sodródás jellemzi, a költségvetés nem törődik a város 2010 utáni helyzetével. A város jövőjére veszélyes költségvetést az ellenzék nem tudja támogatni - tette hozzá Tarlós István.

A politikus emellett szégyenletesnek, a szabad választás paródiájának nevezte, hogy az új szocialista képviselő, a csütörtökön esküt tett Kivágó Iván Györgyné a költségvetés elfogadása után lemond.

Ezért a Fidesz és a KDNP frakció elhagyta az üléstermet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!