Helyi közélet

2011.08.18. 12:29

Péter László kiállítása Putnokon

Putnok - A Holló László Galéria adott otthont Péter László „Földi utazás” című öko-ikon kiállítás megnyitójának.

Putnok - A Holló László Galéria adott otthont Péter László „Földi utazás” című öko-ikon kiállítás megnyitójának.A vendégeket Novák Ilona megbízott intézményvezető köszöntötte, majd a tárlatot Balázs Istvánné a Gömöri Népfőiskola Elnöke, Putnok Város Képviselő-testületének tagja nyitotta meg. A megnyitó beszédet követően, Ugrai Franciska fuvola játékát hallgathatta meg a közönség. A Holló László Galéria folyamatosan biztosítja a helyszínt a Tóth Ede Alkotókör képzőművészeinek, hogy bemutatkozhassanak a nagyközönség előtt. Péter László a putnoki Tóth Ede Alkotókör,valamint a budapesti Cserhát Művészkör tagja, népművészeti díj, és Tóth Ede Emlék plakett tulajdonosa.

A fában fellelhető természet alkotta rajzolatokat kiegészítve hozza létre, egyedi technikával  műveit, amit Öko-Ikonak nevezett el.  Ez a művészeti eljárás nemcsak hazánkban, de a világon is egyedülálló. Legújabb művei, amik OSB lapra készültek- úgy nevezett- transz pozició, ahol az absztrakt motívumokat naturális képpé formálja.

- T. I. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában