Napelemes rendszer Zemplénagárdon

Napelemes rendszer Zemplénagárdon
© Forrás: slashgear
Zemplénagárd – 22,75 kilowattos napelemes rendszer telepítése valósult meg Zemplén­agárdon a Széchenyi 2020 program keretében.

A zemplénagárdi önkormányzat a Környezet és Energia Operatív Program pályázati konstrukciójának segítségével napelemes rendszert telepített annak érdekében, hogy a polgármesteri hivatal, óvoda és az idősek otthona villamosenergia-fogyasztásának nagy része megújuló energiából származzon, ezáltal hozzájáruljon a környezetvédelemhez, valamint a működési költségeit is csökkenteni tudja.

Zemplénagárd 2015 májusában 17,07 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól, mint pályázati Közreműködő Szervezettől.

A fejlesztés eredményeként az üzembe helyezett 22,75 kilowatt teljesítményű napelemes rendszer összesen évente 17000 kilowattóra áramot fog termelni, mellyel az önkormányzat jelentős villamosenergia-megtakarítást tud elérni, valamint éves szinten Zemplénagárd önkormányzata 16,15 tonnával képes csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását.

– BC-KA –
hirdetés


hirdet�s