Tokaj hírei

2011.11.29. 05:40

Tokaj, a családbarát borvidék - Indulhat a projekt!

A Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye Idegenforgalmi és Kulturális Egyesület elnöke 2011. november 24-én aláírta az ÉMOP-2.3.

A Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye Idegenforgalmi és Kulturális Egyesület elnöke 2011. november 24-én aláírta az ÉMOP-2.3.1-11-2011-0002 számú TDM pályázatának támogatási szerződését, így decemberben indulhat a „Tokaj, a családbarát borvidék” projekt, ezzel - a már elindult VITOUR LANDSCAPE projekttel együtt a TDM szervezet 2012-ben mintegy 100 millió forintos fejlesztést hajthat végre.

A Tokaji Borvidék az elmúlt években nagyrészt a gyerek nélkül érkező társaságoknak volt ideális kirándulóhely, akik nagyrészt egy-két napos bortúrán vettek részt. A TDM szervezet a projekt által új célcsoportokat szeretne megszólítani, s bízik enne, hogy a fejlesztéssel el fogja tudni érni a családokat is, akik számára vonzó nyaralási helyszínként tudja majd kínálni a desztinációt. Ennek érdekében a szervezet kialakítja a (bor-)túraközpont hálózatát, így a teljes desztinációban tud majd aktív turisztikai programokat kínálni a vendégeknek, sőt, arra is lehetőség lesz, hogy a desztináció bármely pontján a túrázók túramódot váltsanak. A szervezet területén összesen mintegy 400 km hosszú túrahálózat található, amelyek karbantartottsága különböző szinten van. A szervezet a tél folyamán egyeztet az összes tulajdonossal és önkormányzattal, kijelölve az általuk leginkább javasolt túraútvonalakat, amelyek karbantartásában aztán a TDM szervezet is segítséget fog nyújtani, illetve a frekventáltabb területeken pihenőket is kialakít.

A szervezet nagyon fontosnak tartja, hogy folyamatosan minőségi családbarát programokat tudjon kínálni. Ennek elősegítésére koordinálja a térség rendezvényeit, illetve a folyamatos programokhoz termékbemutató / kóstoltató faházakat biztosít a tagjai számára. Emellett a helyi lakosságot vonja be egy új program, a tájérték-gyűjtő játék kialakításába mind a 25 településen.

2010-ben számos turisztikai szolgáltató vett részt a szervezet által biztosított képzéseken. 2012 elején indul ennek a folytatása, angol, német és lengyel idegen nyelvi képzések indulnak majd a turisztikai szolgáltatók részére, a projekt második évében pedig kerékpáros és gyalogos túravezető képzéseket is szervez a TDM.

A projekt kommunikációját a VITOUR LANDSCAPE INTERREG projektből létrehozandó új TDM informatikai fejlesztés segíti. Ennek köszönhetően teljesen új honlappal léphet ki az Utazás kiállításra a TDM szervezet, elindulhat a tél folyamán a TDM kártya, s az összes települése látnivalóit és szolgáltatóit elérhetővé teszi az okostelefonok használóinak is vezetett túrák és barangolások előkészítésével.

Címkék#tokaj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!