Nagyvilág

2018.04.24. 16:44

Videó: Gyalogosok közé hajtott egy kisbusz Torontóban, tízen meghaltak, a sofőrt elfogták (18+)

Tízen meghaltak és tizenöten megsérültek a kanadai Torontóban, amikor emberek közé hajtott egy kisbusz helyi idő szerint hétfő délután. Az elkövető elmenekült, de néhány háztömbbel arrébb sikerült őrizetbe venni.

Tízen meghaltak és tizenöten megsérültek a kanadai Torontóban, amikor emberek közé hajtott egy kisbusz helyi idő szerint hétfő délután. Az elkövető elmenekült, de néhány háztömbbel arrébb sikerült őrizetbe venni.

Szándékosnak tűnik, hogy a bérelt kisteherautó sofőrje a torontói járókelők közé hajtott - mondta keddre virradóra Mark Saunders, a kanadai nagyváros rendőrfőnöke.

Ralph Goodale közbiztonsági miniszter a közös sajtótájékoztatón ugyanakkor hangsúlyozta: a tett nem veszélyezteti Kanada nemzetbiztonságát, utalva arra, hogy elszigetelt esetről van szó.

A torontói rendőrfőnök hozzátette: továbbra sem ismert a gázolás gyanúsítottjának indítéka. Egyben megerősítette a CBC kanadai hírtelevízió korábbi közlését, miszerint őrizetbe vettek egy gyanúsítottat, a 25 éves Alek Minassiant.

Mint mondta, a torontói külváros, Richmond Hill lakója nem szerepelt a rendőrség nyilvántartásában.

A CBC News a férfiról azt írta, egy diákról van szó, aki Toronto azon városrészében jár egyetemre, ahol a gázolás történt. A férfit mintegy fél órával az eset után letartóztatták.

A CBC News hírtelevízió birtokába került egy videofelvétel a gyanúsított őrizetbe vételéről.

A videón látható, ahogy az utca közepén álló gyanúsított ismételten előrántott egy fegyvernek látszó tárgyat, amivel a feléje közelítő rendőrök felé mutatott és azt kiáltotta, hogy „öljetek meg”.

Hírügynökségi beszámolókban nagyra értékelték azt a rendőrtisztet, aki önmérsékletet tanúsítva élve vette őrizetbe Alek Minassiant. Szakértők véleménye szerint a gyanúsított azt akarta, hogy a rendőrök végezzenek vele.

Forrás: 24.hu | hvg.hu.


[related-post post_id="3791542"]

[related-post post_id="3791531"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!