Nagyvilág

2015.05.30. 13:37

Ragasztószalaggal javították meg a gépet, az utas halálra rémült

Az teljesen rendben van, hogy otthon egy-két dolgot ragasztószalaggal tákolunk meg, de azok legalább a földön maradnak. Semmi pánik, erre is van megfelelő magyarázat!

Az teljesen rendben van, hogy otthon egy-két dolgot ragasztószalaggal tákolunk meg, de azok legalább a földön maradnak. Semmi pánik, erre is van megfelelő magyarázat! Az EasyJet gépén utazó ember rettenetesen megijedt, mert kinézett az ablakon és azt látta, hogy a felszállás előtt néhány perccel a gépet ragasztószalaggal rakják össze. Azonnal lefotózta és megosztotta. A gép utasainak azonban nem volt okok a pánikra, ez a javítási módszer teljesen bevett dolog, hogy ne kelljen sokat csúszni az indulással. Messziről valójában egy hagyomány otthoni ragasztószalagnak tűnik, de ez annál sokkal profibb, tényleg el lehet vele végezni apró javításokat egy repülőgépen.

Az egyik Reddit felhasználó rögtön meg is nyugtatta a bepánikolt utast: "a ragasztószalag azért kell, hogy a nagy sebességgel áramló levegő ne tudjon a résbe jutni, ami hatalmas vibrációt okozna és meghibásodáshoz vezethet. A szalag segítségével ennek az esélyét minimálisra tudják csökkenteni és a következő lehetőségégnél komolyabb javításra is sor kerül."

Persze jó dolog a magyarázat, azért senki sem lenne túl nyugodt, ha ez a látvány fogadná a felszállás előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!