Nagyvilág

2014.12.06. 14:10

Videó: 1 hónapon át napi 10 doboz kólát ivott. Kitalálja, mi történt vele?

A Supersize me című film óta nem igazán vetemedett senki efféle durva kísérletre. Újabb bizonyítást nyert, hogy egészségesen táplálkozni nem éppen rossz ötlet.

A Supersize me című film óta nem igazán vetemedett senki efféle durva kísérletre. Újabb bizonyítást nyert, hogy egészségesen táplálkozni nem éppen rossz ötlet. Tehát adott egy egészségesnek kinéző férfi, aki vállalta, hogy 1 hónapon át minden egyes nap lenyom 10 doboz kólát. A végeredmény elég sokkoló lett.

Az 50 éves, Los Angeles-ben élő George Prior a kísérlet végén 12 kilóval volt nehezebb, pocakot növesztett. Összességében 900 extra kalóriát és 250 gramm cukrot vitt be a szervezetébe. Ez egy hónap alatt 27,000 kalória és 7,500 gramm cukor. A kétgyermekes apuka arra is panaszkodott, hogy függő lett, állandóan kívánja a kólát. A kísérlet októberben és novemberben zajlott, mindent pontosan dokumentált egy videó-naplóban.

Így nyilatkozott: "az embereknek tisztában kell lenniük azzal, hogy mennyi cukrot fogyasztanak és ismerniük kell a túlzott bevitel káros hatásait." A férfi most 12 kilóval nehezebb, a vérnyomása 129/77-ről 145/96-ra nőtt. "Nem csinálnám újra, mert utálok ilyen kövér lenni. A sok folyadéktól pedig folyton WC-re kellett mennem és állandó teltségérzettel küszködtem." - mondta George, majd így folytatta: "A gyerekeknek egyáltalán nem kellene kólát inniuk. Viszont ha már itt tartunk, akkor gyümölcsleveket sem. De ezt nagyon nehéz beadagolni a szülőknek, akik azt hiszik, hogy ez egészséges. Az is tiszta cukor, egyáltalán semmi természetes nincs bennük".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!