Nagyvilág

2014.10.30. 12:56

Részeg pilótát kísértek le a gépről

London - Egy Flybe pilótát lekísérték a gépről szerdán, majd azonnal őrizetbe is vették. A gyanú szerint alkoholt fogyasztott.

London - Egy Flybe pilótát lekísérték a gépről szerdán, majd azonnal őrizetbe is vették. A gyanú szerint alkoholt fogyasztott. Newquay reptérről indult volna a járat Londonba, a Gatwick reptérre. Már csak másodpercek voltak hátra a felszállásig, amikor leszedték a pilótát a gépről. A rendőrséget a másodpilóta értesítette, a leszállítás után megszondáztatták a gyanús pilótát. Az utasoknak azt mondták (a pánik elkerülése végett), hogy a pilóta nem érezte jól magát.

A rendőség szóvivője is megerősítette, hogy őrizetbe vettek egy 48 éves férfit. A Flybe pedig így nyilatkozott: "Megerősítjük, hogy az egyik pilótánkat kihallgatta a rendőrség, de amíg a nyomozás tart nem kívánunk a továbbiakban nyilatkozni". A pilótáknál a megengedett alkoholszint sokkal kevesebb, mint az autóvezetőknél. Tavaly egy pakisztáni pilótát kellett hasonló eset miatt őrizetbe venni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!