Nagyvilág

2013.04.16. 11:11

Sokan válságos állapotban, több sérült végtagjait amputálták

Legalább hárman meghaltak és 144-en megsérültek, amikor két bomba robbant a bostoni maratoni befutójánál hétfőn. A túlélők beszámolója.

Legalább hárman meghaltak és 144-en megsérültek, amikor két bomba robbant a bostoni maratoni befutójánál hétfőn. A túlélők beszámolója.

A maratoni finisnél történt két detonáció között mintegy 10 másodperc telt el. A környéket, a közeli zöld metróvonalat, a Charles-folyó hídjait, de még Boston légterét is lezárták. A bostoni robbanások nyomán elővigyázatosságból Bostonban, New Yorkban, Los Angelesben és San Franciscóban is megszigorították az óvintézkedéseket.

Barack Obama elnök elrendelte, hogy a szövetségi hatóságok minden segítséget adjanak meg a bostoni és massachusettsi rendőrségnek az ügy felderítéséhez. Az elnök telefonon beszélt Boston polgármesterével, Tom Meninóval és Massachusetts kormányzójával, Deval Patrickkal, és kifejezte együttérzését.

A hétfői maratonfutás versenyzőinek egy része az incidens miatt nem fejezhette be a távot.

17 ember válságos állapotban van, és több mint 10 sérülten kellett amputációt végrehajtani. Íme, a túlélők beszámolója.


Kapcsolódó cikkek:

Washington, 2013. április 16. kedd (MTI) - Az Egyesült Államok ki fogja deríteni, hogy ki is miért hajtotta végre a bostoni robbantásokat, és felelősségre fogja vonni a tetteseket - jelentette ki hétfőn Barack Obama amerikai elnök.

Washington, 2013. április 16., kedd (MTI) – A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szerint terrortámadás történt Bostonban, ahol két robbanás történt a maraton célja közelében – közölte helyi idő szerint hétfőn a CNN.

London, 2013. április 15., hétfő (MTI) – Felülvizsgálják a vasárnapi londoni maratoni futóverseny biztonsági előkészületeit a hétfői bostoni versenyen történt robbanások után.

Washington, 2013. április 15., hétfő (MTI) – Robbanás történt a bostoni JFK Könyvtárban – jelentette ki hétfőn Ed Davis, a város rendőrfőnöke.

Washington, 2013. április 15., hétfő (MTI) – Legkevesebb két halottja és több súlyos sérültje van annak a két robbanásnak, amely hétfő délután történt, a bostoni maraton helyszínén, a cél közelében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!