Nagyvilág

2013.04.03. 20:10

Meggyűlt a baja a lesifotósokkal Angela Merkelnek

Berlin, 2013. április 3., szerda (MTI) - A lesifotósok zaklatását kifogásolja Angela Merkel német kancellár, aki egy földközi-tengeri szigeten tölti húsvéti szabadságát.

Berlin, 2013. április 3., szerda (MTI) - A lesifotósok zaklatását kifogásolja Angela Merkel német kancellár, aki egy földközi-tengeri szigeten tölti húsvéti szabadságát.

A kancellár már ötödször utazott tavaszi vakációra a Nápoly térségében fekvő Ischiára, és eddig semmire sem volt panasza, még az állandóan a közelben ólálkodó fotósokra sem. Idén azonban nem a férjével kettesben pihen, hanem nagyobb társaságban, férjének fiával, annak feleségével és két kiskorú gyermekükkel, a visszavonultan élő családról készült képek pedig felháborították a kancellárt.

A téma még a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón is előkerült. A felvételek Angela Merkel tudta nélkül készültek és a beleegyezése nélkül jelentek meg - szögezte le Georg Streiter helyettes kormányszóvivő. Nehéz feltöltődni, ha kikapcsolódás helyett azt érzi az ember, hogy "minden bokorból kikandikál egy objektív" - tette hozzá.

Angela Merkel több mint hét éve kancellár, a családi életéről azonban igen keveset tudni, mert szigorúan szétválasztja a munkát és a magánéletet, és szinte kizárólag politikai ügyekben szólal meg a nyilvánosságban. Így arról is csak másodkézből származó információk jelennek meg, hogy miként tölti szabadságát.

Ischia szigetére 2006-ban látogatott el először, és azóta mindig ugyanabban a hotelben száll meg. A kancellár nagyon jó vendég - idézték német lapok Espedito Morierit, a szálloda igazgatóját, aki hangsúlyozta: a hotelben megforduló más hírességekkel ellentétben Angela Merkelnek nincsen semmilyen különleges kívánsága. A német kormányfő fel sem tűnne, ha nem lennének testőrei és nem szállná meg a környéket a sajtó. Merkel "teljesen normális és nagyon emberi", kedveli a tengert, az olasz konyhát, a hosszú sétákat, "a szép és egyszerű dolgokat, amelyeket Ischia kínál" - mondta a szállodaigazgató.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!