Nagyvilág

2013.03.27. 13:14

Havazás - Magas rangú kijevi állami vezetőket menesztettek hivatalukból

Kijev, 2013. március 27., szerda (MTI) - Az ukrán főváros több magas rangú vezetője vesztette el hivatalát, amiért a múlt hétvégi hóvihar okozta problémák elhárításával nem tudtak megfelelően megküzdeni - adta hírül szerdán az ukrán sajtó.

Kijev, 2013. március 27., szerda (MTI) - Az ukrán főváros több magas rangú vezetője vesztette el hivatalát, amiért a múlt hétvégi hóvihar okozta problémák elhárításával nem tudtak megfelelően megküzdeni - adta hírül szerdán az ukrán sajtó.Olkeszandr Popov, a kijevi adminisztráció vezetője - aki jelenleg a főpolgármesteri feladatokat is ellátja - menesztette Heorhij Hlinszkijt, a Kijivavtodor nevű állami közútkezelő vállalat vezetőjét. Leváltotta Vitalij Psenicsnijt is, a fővárosi állami adminisztráció katasztrófaelhárítási igazgatóságának vezetőjét.

Popov első helyettese, Olekszandr Mazurcsak maga nyújtotta be lemondását, elismerve, hogy számos hibát vétettek az irányítása alatt álló hivatalnokok a hóvihar következményeinek felszámolásában. Popov elfogadta helyettese lemondását. "Tisztelem Önt, de a munkát jobban kellett volna megszerveznie" - jelentette ki a városvezető a lemondás elfogadását indokolva.

Az ukrán fővárost pénteken érte el a heves széllökésekkel kísért havazás, ami a lakosságot váratlanul érte, a hivatalos szervek ugyanis nem tájékoztatták előre az embereket. Három nap alatt több mint fél méter hó hullott Kijevre, ám a hóeltakarítás igen lassan halad. A részben megtisztított utakon kedden is még hatalmas dugók alakultak ki.

Kedd éjjeltől szerda hajnali 4 óráig lezárták a város körútját, hogy a havat letakaríthassák róla a reggeli csúcsforgalomig.

Az ítéletidőben az élelmiszer-szállítmányok sem érkeztek meg a boltokba, ami miatt hétfőre az üzletek zömében elfogyott a tej és a kenyér.

- MTI, Kovács Andrea -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!