Nagyvilág

2013.03.16. 13:44

A kolozsvári színház díszlet- és jelmeztervezőjének kiállítása Budapesten

Budapest, 2013. március 16., szombat (MTI) - A Kolozsvári Állami Magyar Színház díszlet- és jelmeztervezője, Carmencita Brojboiu színházi munkáiból nyílik kiállítás március 20-án, szerdán Budapesten az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézetben (OSZMI).

Budapest, 2013. március 16., szombat (MTI) - A Kolozsvári Állami Magyar Színház díszlet- és jelmeztervezője, Carmencita Brojboiu színházi munkáiból nyílik kiállítás március 20-án, szerdán Budapesten az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézetben (OSZMI).Az OSZMI egyik kiemelt fontosságú programja a határon túli magyar színházak és alkotóik bemutatása, ennek része a kiállítás, amelyet Visky András drámaíró, a színház művészeti aligazgatója nyit meg - tájékoztatta az MTI-t közleményben a kolozsvári teátrum.

Carmencita Brojboiu életműve az utóbbi évtizedben összefonódott a Kolozsvári Állami Magyar Színház előadásaival, a nevéhez fűződik a színház sajátos látványvilágának a megteremtése. A színház közleménye szerint "munkáiból végtelen finomság és stílusérzékenység olvasható ki".

A kiállított díszletek és jelmezek bemutatják, hogyan alakult a művész pályája addig, amíg a kolozsvári színházhoz érkezett. A tárlaton egy változatos pálya íve rajzolódik ki, amely bábszínházakon és alternatív táncműhelyeken át vezetett Konstancáról Bukarestbe, Angliába, Kolozsváron keresztül Görögországba.

Az OSZMI körtermében eredeti tervekből, fotókból, plakátokból, jelmezekből és kellékekből összeállított kiállítás az egész életművet bemutatja.

A kiállítás május 30-ig látható.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!