Nagyvilág

2013.02.14. 11:35

Kétnyelvű bizonyítványokért lobbizik Gajdos István

Ungvár, 2013. február 14., csütörtök (MTI) – Az ukrán oktatási miniszterhez fordult az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség elnöke a kétnyelvű bizonyítványok kárpátaljai rendszeresítése érdekében – írta csütörtöki számában az ungvári Kárpáti Igaz Szó című lap.

Ungvár, 2013. február 14., csütörtök (MTI) – Az ukrán oktatási miniszterhez fordult az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség elnöke a kétnyelvű bizonyítványok kárpátaljai rendszeresítése érdekében – írta csütörtöki számában az ungvári Kárpáti Igaz Szó című lap.Gajdos István azt kezdeményezte Dmitro Tabacsniknál, hogy az oktatási tárca intézkedjen a nyelvtörvény előírásainak érvényesítéséért a közoktatásban.

A jogszabály 2012. augusztus 10-én lépett hatályba, és egyebek mellett kimondja, hogy a regionális nyelven oktató tanintézmények által kiadott, a végzettséget igazoló okmányt államnyelven és mellette az adott regionális nyelven állíthatják ki - emlékeztetett a politikus.

Az UMDSZ elnöke emellett arra is felhívta a figyelmet, hogy az általános középfokú tanintézetekben biztosítani kell az államnyelv és egy regionális vagy kisebbségi nyelv oktatását – olvasható a lapban.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!