Nagyvilág

2013.02.09. 00:45

KDNP: diplomáciai siker a brüsszeli csúcstalálkozón született döntés

Budapest, 2013. február 8., péntek (MTI) - A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint diplomáciai siker a brüsszeli uniós csúcstalálkozón született döntés, a 2014-2020 közötti pénzügyi keretről szóló megállapodás.

Budapest, 2013. február 8., péntek (MTI) - A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint diplomáciai siker a brüsszeli uniós csúcstalálkozón született döntés, a 2014-2020 közötti pénzügyi keretről szóló megállapodás.Harrach Péter, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője az MTI-vel pénteken azt közölte: a KDNP-frakció megnyugvással vette tudomásul a brüsszeli döntést. Az Orbán Viktor miniszterelnök részvételével lezajlott tárgyalások végeredményeképpen megszületett döntést diplomáciai sikernek tartják - írta közleményében.

Kiemelte: azon túl, hogy a felhasználható pénzügyi keret a gazdasági életre nézve több lehetőséget jelent Magyarország számára, az eredmény azt is mutatja, hogy helyzetünk az Európai Unión belül stabil.

Orbán Viktor miniszterelnök a csúcs után tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a megállapodás értelmében Magyarország a második az egy főre jutó nettó pozíciót tekintve a tagállamok sorában. Utalt arra, hogy a teljes költségvetési összeg csökkenése ellenére nőtt az egy főre jutó támogatás.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!