Nagyvilág

2013.01.15. 13:50

Les Échos: a GDF Suez öt európai, köztük magyarországi erőmű bezárását tervezi

Párizs, 2013. január 15., kedd (MTI) - Öt erőműve bezárását tervezi a GDF Suez francia energiaszolgáltató Magyarországon és Hollandiában - értesült a Les Échos.

Párizs, 2013. január 15., kedd (MTI) - Öt erőműve bezárását tervezi a GDF Suez francia energiaszolgáltató Magyarországon és Hollandiában - értesült a Les Échos.A vezető francia gazdasági napilap keddi számában az írta: az energiaszolgáltató 2012 végén arról tájékoztatta a befektetőket, hogy öt hőerőművet bezár az elkövetkező hónapokban Hollandiában és Magyarországon, amelyek együttesen 2,1 gigawatt teljesítményt nyújtanak. A csoport más üzemek bezárásán is gondolkodik, amelyek összességében 3,3 gigawatt teljesítményt biztosítanak, ezek sorsáról a következő hetekben születik döntés.

A lap emlékeztetett arra, hogy a GDF Suez az elmúlt három évben tíz erőműben szüntette meg a termelést, többek között Belgiumban, Lengyelországban, Nagy-Britanniában és Magyarországon, ami összesen 5,2 gigawattal csökkentette termelését.

Az energiaszolgáltató az újabb bezárásokkal több mint 10 százalékkal csökkentheti a termelést, amely 2012 közepén 53 gigawatt volt Európában. Az intézkedés célja a hőerőműpark működési költségeinek 15 százalékos mérséklése - hívta fel a figyelmet a lap.

A GDF Suez európai létesítményeinek felét teszik ki a hőerőművek, amelyek rentabilitása jelentősen csökkent az elektromos áram iránti keresletcsökkenés, a túltermelés és az amerikai szén konkurenciája miatt.

- MTI -  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!