Nagyvilág

2013.01.30. 12:02

A Szentföldre látogat Semjén Zsolt

Budapest, 2013. január 30., szerda (MTI) - Semjén Zsolt szerdától négynapos látogatást tesz Izraelben és a Palesztin Hatóság területén, Betlehemben; a miniszterelnök-helyettes találkozik Jóna Mecger izraeli főrabbival is - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t.

Budapest, 2013. január 30., szerda (MTI) - Semjén Zsolt szerdától négynapos látogatást tesz Izraelben és a Palesztin Hatóság területén, Betlehemben; a miniszterelnök-helyettes találkozik Jóna Mecger izraeli főrabbival is - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t.Semjén Zsolt ellátogat a jeruzsálemi Jad Vasem Múzeumba és koszorút helyez el a holokauszt áldozatainak emlékhelyén.

A miniszterelnök-helyettes Jeruzsálemben felkeresi Fuád Tval latin és III. Theofilosz görög ortodox pátriárkát.

Gesztusértékű - áll a közleményben -, hogy Semjén Zsoltot néhány nappal megválasztása után fogadja Nurhan Manugjan, Jeruzsálem új örmény pátriárkája.

A miniszterelnök-helyettes Betlehemben találkozik helyi és országos palesztin vezetőkkel, valamint állami kitüntetéseket nyújt át azoknak, akik a kétoldalú kapcsolatokban kiemelkedő érdemeket szereztek.

- MTI -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!