Nagyvilág

2012.12.19. 09:02

Scorsese rendezi a Bill Clinton filmet

Martin Scorsese az HBO-val közösen tervezi egy dokumentumfilm készítését Bill Clintonról, az Egyesült Állomok egykori, 42. elnökéről, jelentette be nemrégiben Michael Lombardo az HBO programigazgatója. 

Martin Scorsese az HBO-val közösen tervezi egy dokumentumfilm készítését Bill Clintonról, az Egyesült Állomok egykori, 42. elnökéről, jelentette be nemrégiben Michael Lombardo az HBO programigazgatója. A film Clinton együttműködésével készül, és a korábbi elnök politikai, közéleti,  kulturális és történelmi kérdésekről alkotott véleményére kíván rávilágítani. A gyártást és rendezést Scorsese vállalta.

- Clinton elnök korunk egyik legérdekesebb embere, akit a világról alkotott nézetei társítva kiemelkedő intelligenciájával egyedülálló figurává teszik - nyilatkozta az HBO programigazgatója.  - Ez a dokumentumfilm lehetővé teszi, hogy az elnök elmondja véleményét azokról a témákról, amelyeknek figyelmet szentelt az elnöksége idején és az azt követő években. 

Scorsese tapasztalt dokumentumfilm-készítő: rendezett már filmet Bob Dylan és a Rolling Stones karrierjéről is, valamint ő felelős minden idők legjobb koncert- és dokumentumfilmjéért, az 1978-as Az utolsó valcerért is. Utóbbi a The Band utolsó koncertjéről szól, és köztudott, hogy Scorsese és Robbie Robertson bezárkóztak egy stúdióba,  és teljes kokainhegyeket pusztítottak el, amíg el nem készültek a film végső verziójával. Bízunk benne, hogy a legújabb projektből is ilyen mestermű kerekedik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!