Nagyvilág

2012.06.06. 13:45

Megvertek egy kárpátaljai magyar politikust

 Ismeretlen támadók baseball-ütőkkel támadták meg és ütlegelték az UMDSZ-es Péter Csabát és feleségét Beregszászban.

 Ismeretlen támadók baseball-ütőkkel támadták meg és ütlegelték az UMDSZ-es Péter Csabát és feleségét Beregszászban.

A kárpátaljai megyei tanácsi képviselőt akkor támadták meg, amikor személygépkocsijával hazafelé tartott, és váratlanul defektet kapott. Éppen kereket cserélt, amikor a közelben megállt egy másik kocsi, amelyből négy álarcos férfi szállt ki, akik baseball-ütőkkel kezdték ütlegelni az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség gazdasági bizottságának elnökét. Az ütlegekből a vállalkozó-politikus védelmére kelő feleségének is kijutott – írja a Zakarpattya Online hírportál.

Péter Csaba zúzódásos sérüléseit a beregszászi kórházban látták el, majd hazaengedték. Az egyelőre nem tudni, hogy a támadásnak politikai, nemzetiségi vagy gazdasági motivációja volt-e. Tény, hogy a sértett jól menő borászati vállalkozással rendelkezik, amellett több más cégben is igazgatósági tag. Legutóbb azzal keltett feltűnést, hogy közel félezer magyar szürkemarhát telepített Kárpátaljára.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!