Nagyvilág

2012.05.02. 19:58

Tilos az alkoholfogyasztás a köztereken Graz belvárosában

Bécs, 2012. május 2., szerda (MTI) - Tilos közterületen alkoholt fogyasztani Graz egész belvárosában szerdától.

Bécs, 2012. május 2., szerda (MTI) - Tilos közterületen alkoholt fogyasztani Graz egész belvárosában szerdától.

A tilalom alól csak a vendéglők, kávéházak teraszai és kerthelyiségei jelentenek kivételt. Aki nem tartja be a rendelkezést, azt legkevesebb 30 euróra büntethetik, de kirívó esetben akár kétezer euró bírság is kiszabható.

A belváros egyes részein, így a főtéren és az egyetemi negyedben már korábban tilalmat vezettek be az utcai alkoholfogyasztásra, hogy kiszorítsák az ott rendszeresen összegyűlő, italozó csoportokat.

Miután a részleges tilalom nem érte el a célt, a stájer tartományi székhely városi tanácsa a teljes városrészre kiterjesztette a tilalmi övezetet. A téma ugyanakkor megosztja a közvéleményt. A tiltás pártolói a közrend védelmével érvelnek, míg mások nem tiltanák meg az utcai alkoholfogyasztást, amíg az nem jár rendbontással. Szociális gondozó egyesületek szerint a szegénységgel és az alkoholizmussal összefüggő kérdésről van szó, amire nem jelent megoldást az új városi rendelet.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!