Nagyvilág

2011.11.05. 11:35

Elfogadhatatlannak tartja, mégis álmosan vezet az autósok jelentős része

Budapest, 2011. november 5., szombat (MTI) - A megkérdezett amerikai autósok harmada ismerte el egy felmérésben, hogy a megelőző hónapban nagyon álmosan, a szendergéshez közeli állapotban vezetett, noha csaknem mindannyian elfogadhatatlannak tartották, hogy így menjen a forgalomba valaki.

Budapest, 2011. november 5., szombat (MTI) - A megkérdezett amerikai autósok harmada ismerte el egy felmérésben, hogy a megelőző hónapban nagyon álmosan, a szendergéshez közeli állapotban vezetett, noha csaknem mindannyian elfogadhatatlannak tartották, hogy így menjen a forgalomba valaki.Egy amerikai közlekedésbiztonsági alapítvány (www.aaafoundation.org) pénteken tette közzé felmérésének eredményét, amelyből kiderül, hogy bár a válaszadók 96 százaléka veszélyesnek, emiatt elfogadhatatlannak tartja az álmos vezetést, a gyakorlatban sokan nem eszerint járnak el.

Minden hatodik, halállal végződő autóbalesetet vezetés közbeni elalvás okoz az Egyesült Államokban, a súlyos sérüléssel járó karambolok közül pedig minden nyolcadiknak az álmos vezetés áll a hátterében. Az amerikai v41 százaléka ismerte el, hogy életében legalább egyszer vele is előfordult, hogy elaludt a volán mögött.

Az alapítvány a felmérés eredményének közzétételével egyidejűleg figyelmeztette az autósokat az álmosan való vezetés kockázataira.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!