Nagyvilág

2011.09.14. 17:07

Fotó! Különös lényt kaptak lencsevégre

A Loch Ness-i szörny évtizedek óta osztja meg a hívőket és a szkeptikusokat. Legutóbb egy haltelep közelében bukkant fel. Legalábbis a képet készítő férfi szerint a furcsa lény Nessi volt.

A Loch Ness-i szörny évtizedek óta osztja meg a hívőket és a szkeptikusokat. Legutóbb egy haltelep közelében bukkant fel. Legalábbis a képet készítő férfi szerint a furcsa lény Nessi volt.

A Skócia legmélyebb tavához közeli Drumnadrochit városkájában élő Jon Rowe hajnalban fotózta le Nessie-t, így emlékszik a különös reggelre: – Minden olyan sejtelmes volt. Esett és a nap is sütött egyszerre, én pedig észrevettem egy szivárványt. Amikor a kamerám után kaptam, hogy lefotózzam a színes légköri képződményt, hirtelen egy furcsa foltra lettem figyelmes a vízben – meséli.

 

Az első gondolatom rögtön az volt: Ez Nessie! – folytatja a skót. – Minden nap a tavon dolgozom, de ilyet még sose láttam. Amint lefotóztam, eltűnt a szemem elől, nem láttam többé a vízben – mondja. A harmincegy éves férfi korábban mindenkit kinevetett, aki azzal riogatta, hogy munkájának színhelyén egy szörny lakozik a mélyben.

 

 Nézze meg a fotót >>> 

Megkérdeztem pár embert, mit gondolnak a képről, egyesek szerint víz alatt úszó madarak lehettek. Én azonban nem láttam madarakat, az az izé a víz alá tűnt el, nem pedig elszállt – idézi fel emélkeit Jon Rowe. Nessie a jetivel együtt a kriptozoológia (vitatott létezésű lényekkel foglalkozó „tudomány”) egyik legismertebb témája.

 

A róla szóló legenda már évszázadok óta kering, legelső ismert említése Szent Kolumba 565-ből származó legendájában történik. Az első újkori észlelés 1933. május 2-án történt, és valóságos médiaszenzációt keltett. Ugyanezen év augusztus 11-én újra látták. 1934. április 19-én egy fénykép készült a szörnyről, amint hosszú nyaka és feje kiemelkedik a vízből. A fotóról később kiderült, hogy hamisítvány: a képet játékhajóra erősített idomok közeli fényképezésével készítették.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!