Nagyvilág

2011.06.25. 16:08

Új gyógyszer segített az ájulós lányon

<p>Lizzie teste nem tudta ellensúlyozni a gravitációt, így a fiatal lány folyamatosan elájult.</p>

Minden alkalommal, amikor a lány megpróbált felállni, szívverése felgyorsult, Lizzie pedig elájult. Még egy egyszerű székből sem tudott úgy felállni, hogy ne esett volna össze, így gyakran mankóval, vagy kerekesszékben kellett tengetnie mindennapjait.

A megszámlálhatatlan orvosi próbálkozás és kudarc után azonban most végre úgy néz ki, van fény az alagút végén. Egy speciális gyógyszernek köszönhetően Lizzie végre teljesen normális életet élhet. Így nyilatkozott a bristoli lány: – Naponta ötször estem össze és emiatt folyamatosan tele voltam sérülésekkel. Kardiológusok és mindenféle orvosok vizsgáltak már, de jó tudni, hogy végül is gyógyítható ez a betegség.

Emlékszem mennyivel jobban lettem, szinte azonnal a kezelések elején. Ugyan néha még most is elájulok, de idén már kollégiumba megyek, azt hiszem semmi sem bizonyítja jobban, mennyivel egészségesebb vagyok – mondta Lizzie. A POTS, vagyis a Poszturális Ortosztatikus Tachycardia szindróma egy nagyon ritka betegség, azonban Lizzie példája talán reményt adhat a krónikus betegségben szenvedőknek.


91 évesen balettozik az őszhajú veterán, saját házában pedig trapézon ugrál szabadidejében.

Szívroham vitte el azt a nőt, aki sokkot kapott miután magához tért és felfedezte, saját temetésén van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!