Nagyvilág

2011.06.24. 07:23

108 évesen szabadult a börtönből

<p>Brij Bihari Pandey már 106 éves volt, amikor 2009-ben életfogytiglanra ítélték, most azonban mégis szabadlábra helyezték</p>

A szabad láb talán picit túlzó, hisz a 108 éves Brij Bihari Pandey már nem igazán tud egyedül járni, mindenesetre szabad. Az indiai férfit 15 társával tartóztatták le még 1987-ben, négyes gyilkossággal vádolták. Már akkor is 84 éves volt Brij, de az ügy több mint két évtizedig húzódott. Habár büntetésének java részét a büntetés végrehajtási intézet kórházában töltötte, fiai most kérvényezték, engedjék apjukat szabadon.

Habár a család ezt személyes sikerként éli meg, a szabadon bocsájtás nem jöhetett volna létre, ha a börtön sem gondolta volna így sokkal egyszerűbbnek. A 108 éves öregúr ellátása már kezdett terhes lenni a rácsok mögött. – Egyedül már nem is tud járni, nagyon megöregedett – mondja Vandana Mishra, Pandey unokája. – Mióta kiengedték a börtönből végre jó gondját tudjuk viselni – folytatja.

– Az elmúlt hónapokban Pandey nem volt valami fényesen, egyre nehezebb volt gondját viselnünk, gyakran a börtönkórházból a civil kórházba is át kellett szállítanunk, ami nem volt könnyű feladat – nyilatkozta Shiv Kumar Sharma az IANS.com-nak. Így kérelmet nyújtottunk be a legfelsőbb bíróságra, amit szerencsére elfogadtak – mondta a börtön munkatársa.

A 108 évesen szabadult férfit nem nagyon izgatja már, hogy 24 évet töltött a rácsok mögött, szűkszavúan csak így kommentálta szabadon engedését: – Isten hatalmas, köszönöm.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!