Nagyvilág

2011.04.08. 13:57

Nyolc órán át csimpaszkodtak egy bójába a tengeren

<p>Nyolc órán át várt kimentésére három ausztrál férfi egy bójába kapaszkodva a Sydney déli részén található Botany-öbölben, miután elsüllyedt hajójuk - jelentette pénteken az ausztrál sajtó. A három hajótöröttet helyi idő szerint péntek hajnal mentették ki, miután az egész éjszakát a bójába csimpaszkodva töltötték.</p>

A három huszonéves ausztrál a Sydney déli részén található Kurnell környékén horgászott a Botany-öbölben kis ötméteres hajójával, amikor a jármű süllyedni kezdett - írta a Daily Telegraph című ausztrál lap. A férfiak helyi idő szerint csütörtök este, nagyjából tíz órakor horgonyoztak le az öbölben, amikor egy erős roppanást hallottak és a jármű elkezdett megtelni vízzel. Pár perccel később hajójuk teljesen elsüllyedt - írta az ausztrál újság.

A szerencsétlenül járt horgászoknak sikerült egy, az öböl közepén lévő bójáig elúszniuk, majd abba kapaszkodva várták, hogy megtalálják őket. Egyikük a Daily Telegraphnak elmondta: sok ember elment a közelükben az este, de egyikük sem halotta meg segélykérő kiáltásaikat.

A 28 éves Mark Bancs elmondása szerint végül egy kis dingivel hajózó férfi vette észre őket és hozott segítséget. Végül egy vontatóhajó vette őket a fedélzetére, helyi idő szerint péntek reggel hat óra után. Az ausztrál lap információi szerint mindhárman biztosak voltak benne, hogy a bójánál fognak meghalni.

A három hajótörött közül kettőt kellett kórházba vinni megfigyelésre.

-Független Hígyügynökség-

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!