Nagyvilág

2011.04.28. 16:52

Öngyilkos merénylet lehetett a marokkói robbanás

<p>Öngyilkos merénylő okozhatta azt a marrákesi robbanást, amely 14 áldozatot és 20 sebesültet követelt - közölte az AFP a helyi önkormányzat egyik, neve elhallgatását kérő munkatársára hivatkozva.</p>

A marokkói városban központi részén álló, turisták által előszeretettel látogatott Argana kávézóban meghalt személyek közül az eddigi információk szerint 11 volt külföldi, három pedig marokkói állampolgárságú. A külföldi áldozatok nemzetiségéről egyelőre nincsenek információk.

"A rendelkezésemre álló információk szerint önygilkos merénylő követtel el a robbanást" - közölte a francia hírügynökséggel az önkormányzati illetékes, ám további részletekre nem tért ki. A rabati belügyminisztérium egyik munkatársa korábban úgy nyilatkozott, hogy véletlenül következett be a detonáció, amit a belvárosi Jamaa El Fna téren fekvő kávézó egyik gázpalackjának felrobbanása okozott. Később azonban szintén egy minisztériumi forrás terrorista akciónak nyilvánította a robbanást.

Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan kik vesztették életüket a kávézót romba döntő detonációban, ám kórházi források szerint öt nő is volt a 11 külföldi áldozat között. A város egészségügyi hatósága szerint egyelőre nem lehet megállapítani a halottak személyazonosságát.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!