Nagyvilág

2011.04.13. 15:27

Labilis Mubarak állapota

<p>"Labilis állapotban" van Hoszni Mubarak egykori egyiptomi elnök, akit egy szívroham után szállítottak kórházba - jelentette szerdán a MENA egyiptomi hírügynökség.</p>

A 82 éves volt államfőt, és két fiát 15 napig tartó vizsgálati fogságba helyezték. Azzal gyanúsítják őket, hogy közük volt a Mubarak távozásához vezető tüntetések alatt történt halálesetekhez.

"Mubarak egészségi állapota labilis" - közölte a MENA egyiptomi hírügynökség, volt elnököt kezelő Sarm el-Seik-i kórház egy neve elhallgatását kérő munkatársára hivatkozva. Mubarakot az után szállították a kórházba, hogy keddi kihallgatása közben szívinfarktust kapott. A MENA információi szerint nem szállítják át a volt elnököt másik kórházba.

Az egyiptomi ügyészség szerdán jelentette be, hogy 15 napig tartó előzetes letartóztatásba helyezték a 82 éves egykori elnököt, és két fiát. A Mubarak-fiúkat szerda reggel szállították a kairói Tora börtönbe, ahol több politikai fogoly is raboskodik.

A három férfit a Mubarak távozását követelő tüntetőkkel szemben alkalmazott erőszakkal kapcsolatban kérdezik ki. A január végén kezdődött demonstrációk alatt nagyjából nyolcszáz ember halt meg a rendfenntartó erőkkel történt összecsapásokban.

Hoszni Mubarakot, és két fiát korrupciós vádakkal kapcsolatban is ki fogják hallgatni. Az illegális vagyonfelhalmozás ügyét azonban még nem vették elő - közölte az egyiptomi igazságügyi miniszter.
- Független HÍrügynökség -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!