Nagyvilág

2011.04.13. 17:21

A legszomorúbb legutolsó étkezés a kivégzés előtt

<p>A siralomházból a kivégzőhelyre induló gyilkos utolsó étkezésére tonhalat, salátát és burgonyát kért</p>

Egy halálraítélt rab utolsó kiváltsága lehet az utolsó étkezésre bármilyen finomságot kérhet. De Clarence Carter (49) minden idők legegyszerűbb utolsó étkezése után ment a kivégzőhelyre. A férfi tonhalat, salátát, és kemencében sült burgonyát kért. A múltban utolsó étkezésként a legtöbb rab hatalmas adag csirkét, rákot, steak-et, fagylaltot és egyéb desszerteket kértek, míg ez a rab gyakorlatilag ugyanazt kérte, amihez hasonlót nap, mint nap esznek az ohioi börtönben.
1992-ben például, amikor Robert Harris gyilkost végezték ki Kaliforniában, egy vödör KFC csikét, két nagy pizzát, hát csomag Pepsi kólát, zselés babot és Camel cigit kért. A sorozatgyilkos Ted Bundy utolsó étkezése steak, tojás, piritós, tej, kávé, gyümölcslé, vaj és lekvár és hasis volt 1989-es kivégzése előtt. Teresa Lewis, akit Virginia államban végeztek ki tavaly - és 100 év óta az első női halálraítélt volt Amerikában - sült csirkét kért édes borsóval és vajjal, valamint német csokoládétortával és egy Dr. Pepperrel.

Meggyilkolta cellatársát

Clarence Carter -t kedden Ohióban végezték ki, akire cellatársa agyonverése miatt szabták ki a halálos ítéletet - közölte a lucasville-i börtön.

A tájékoztatás szerint az ítélet végrehajtásakor 49 éves Clarence Carter 1989-ben gyilkolta meg 33 éves rabtársát, miután nem tudtak megegyezni abban, hogy melyik tévécsatornát nézzék a cellában. A gyilkosság idején Carter azért volt börtönben, mert vádat emeltek ellene egy kábítószer-kereskedő meggyilkolása miatt.

Clarence Carter volt a második olyan elítélt Ohio államban, akit az állatoknak való pentobarbital altatószerrel végeztek ki. A börtön azért ezt az injekciót használta, mert az Egyesült Államokban kimerültek a kivégzésekhez használt altató injekciós készletek. Az állatoknál használt szert egyelőre csak Oklahoma és Ohio államban alkalmazzák a kivégzéseknél a hatóságok.

- MON / Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!