Nagyvilág

2011.03.31. 12:50

Szerencsés kimenetelű repülőgép-baleset Ukrajnában

<p>Leszállás közben csütörtökön lezuhant egy An-2 típusú mezőgazdasági rendetetésű repülőgép az ukrajnai Zsitomir térségében - jelentette az ukrán katasztrófavédelmi tárca sajtószolgálata. A gép motorja kigyulladt, ám a két fős személyzetnek így is sikerült épségben elhagynia a pilótafülkét.</p>

Az Ukrajnában kukuruznyiknak (kukoricadarálónak) becézett kétfedeles repülőgép a szemtanúk szerint a leszállás közben eddig tisztázatlan okokból megpördült a tengelye körül és fejre állva ért földet. Az An-2-es hajtóműve azonnal lángra lobbant. A helyszínre kiérkező tűzoltóknak csaknem fél óra alatt sikerült eloltaniuk a tüzet. A két főből álló személyzetnek ezalatt sikerült sértetlenül elhagynia a repülőgépet.

A lezuhant gép egy poltavai repülőtársaság tulajdonában volt és az egyik helyi farmer megrendelésére végzett permetezést a Zsitomir megyei szántóföldeken. A baleset okát a repülésbiztonsági szolgálat szakemberei bevonásával vizsgálják.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!